Jak se připojit k síti Cetin

Připojení stavby

Pokud jste koupili nebo už delší dobu vlastníte dům, či jinou nemovitost a řešíte jak se připojit na pevný internet tak nejlepší bude i dle doporučení firmy Cetin se obrátit prvně na svého oblíbeného (nebo z jiného důvodu zvoleného) poskytovatele služeb na síti Cetin. Než s tím však začnete projděte si tyto 4 kroky.

1, Zjistěte si jak je to u Vás s pokrytím

Jsou jen dvě možnosti, buď u Vás síť Cetinu je dostupná, no a nebo není. V tom prvním případě máte skoro vyhráno, v tom druhém máte bohužel smůlu. Druhý případ ale nebude tak pravděpodobný, a to i vzhledem k vysokému procentu pokrytí. Jak jste na tom zjistíte snado a rychle z mapy pokrytí.

2, Vyberte si svého poskytovatele

Jejich seznam najdete na webu Cetinu.

3, Ověřte si jaké služby poskytovatel nabízí

Hodně záleží na dostupné rychlosti ve Vaší lokalitě. Čím nižší rychlost je Vám dostupná, tím máte větší výběr. Ne každý poskytovatel už nabízí připojení rychlostí nad 100Mbit/s, postupně se ale nabídky přizpůsobují zvyšující se rychlosti.

4, Objednejte si internet

Když už máte vybráno tak si přes web nebo infolinku vybraného poskytovatele službu internetu objednejte a domluvte si datum instalace.

Že je to všechno moc pěkné, ale mapa pokrytí tvrdí, že nemáte přímo ve své nemovitosti přípojku k dispozici? I to se může stát, nezoufejte. Nejlepší bude v mapě najít nejbližší přípojku a třeba zjistíte, že je hned u sousedů. Pak vybraného poskytovatele kontaktujte s tím, že by jste si teprve přáli přípojku zřídit a Váš budoucí poskytovatel by měl zjistit podmínky připojení u firmy Cetin a Vás seznámit s možnostmi zhotovení nové přípojky.