Svislá hydroizolace

Konečně jsem si našel čas mezi milionem jiných věcí natavit konečně svislou hydroizolaci kolem domu. Byla zatím hotová jen poblíž oken aby se nemuselo plamenem riskovat jejich poškození. Poprosil jsem taťku o pomoc, protože to není zrovna práce pro jednoho a jeden den jsme se na to vrhli. Byla to otázka pár hodin a bylo hotovo. Koneckonců už jsme také věděli do čeho jdeme a co je potřeba dělat. V předstihu jsem strany domu napenetroval dvojí vrstvou penetračního nátěru.

Postupovali jsme tak, že z role lepenky položené na koze jsem vždy odvinul zhruba 1m délky a uřízl, připravil jsem si tak vždy více kusů. Následně jsem přidržel za rohy lepenku tak aby ležela hrubou stranou na zemi a táta jí dole pruh nahřál, následovalo v rychlém sledu umístění do správné pozice na dům s přesahem ~10cm na pás předchozí a přitlačení nohama dole na ztracené bednění, následně odklonění od domu a postupné natavování odspoda nahoru za současného připlácávání nohama a rukama, občas málem i hlavou. Takhle jsme postupovali kolem dokola.

Důležité je, kde není deska úplně rovná kopírovat s lepenkou případné zuby nebo nerovnosti a nenapínat jí přes nerovnost. Hůře nebo vůbec by v tom místě nedržela.

Vnější rohy jsme pak dělali z kusu o něco delšího než vycházel do konce rohu s tím že jsme napřed v celé výšce přitavili pás lepenky na jedné straně domu a menší přesah pak naráz na druhou stranu. Z druhé strany jsme pak začali úplně od rohu v rovném směru. Vnitřní rohy byly poměrně složitější jak rohy vnější. Museli jsme si na ně říznou kratší kus lepenky a tavení nebyla žádná hitparáda ale podařilo se.

O tavení lepenky toho není moc co psát, brzy ale přijde zajímavější článek o tahání elektřiny, vzduchotechnických rozvodech a o něco později ještě svépomocné provádění rozvodů vody a odpadů. Je na co se těšit tak zůstaňte s námi.

Líbil se vám tento článek? Přidejte se k 107 sledujícím a dostávejte informace o nových článcích ve chvíli kdy je vydáme. Klikněte a zadejte svůj email, nemůže to být jednodušší.