2

Koupě pozemku a projekt

Tak se nám to hýbe. Předminulý týden, přesněji 4.10.2017 jsme podepsali kupní smlouvu k pozemku, hned na to 6.10.2017 jsme na katastrální úřad doručili návrh na vklad zástavního práva. Minulý týden, 9.10.2017 už se podařilo požádat o načerpání hypotečního úvěru po dodání všech podmiňujících dokladů a podkladů, čerpání bylo nastaveno na 10.10.2017 a peníze byly připsané již 11.10.2017. Hned následně na to, 13.10.2017 jsme mohli podat na katastrální úřad návrh na vklad vlastnického práva. Jakmile uběhne zákonná lhůta bude ten kus hlíny konečně náš.

V souběhu s tím vším jsem se spojil s projektantem, kterého jsme si zvolili díky mnoha kladným referencím na webu svépomocí.cz a hlavně díky propracovanému Vodnickému blogu. Někteří už budou vědět, naším projektantem bude pan Ing. Radek Partika z Atelier Partika, zaujal mě nejen díky super referencím, ale také detailními články na svém webu a ukázkami z projektů. K dnešnímu dni 19.10.2017 máme podepsanou smlouvu a už se moc těšíme na spolupráci. Jakmile budou nějaké výstupy ze spolupráce, určitě se zde podělím.

Zároveň kromě administrativy, jsme společně s panem Partikou sestavili písemný seznam našich požadavků na dům co do energetické náročnosti, zdícího systému, zateplení, vytápění, VZT, jaké místnosti si přejeme kde a jak zhruba velké, druh střechy, druh stropní konstrukce, a mnoho dalšího. Na základě dnešní schůzky nám pan Partika připraví půdorysy interiéru, které budeme dále ladit k naší spokojenosti a následně na to naváže 3D studie exteriéru. Jakmile bude tato fáze hotová, můžeme se vítězoslavně vypravit do banky pro získání druhého hypotečního úvěru na samotnou stavbu.

Více zase v příštím příspěvku…