10

Hypotéka podruhé a luxusně!

Logo hypoteční banky

Dnes jsme vyřešili nejdůležitější část stavby domu a to její financování. Bylo to už naše druhé hypobraní a tak jsme už trochu věděli co nás čeká a na schůzku jsme se nejen náležitě připravili, ale také těšili. Náš projektant dodržel slib a hned ráno dodal podklady pro vyhotovení odhadu budoucí hodnoty nemovitosti a tak už jsme měli všechny části skládačky.

Už jsme, jako ostřílení žadatelé o hypotéku, dorazili do banky na schůzku s naší milou hypoteční specialistkou s jasnou představou o výši úvěru a se znalostmi co nás čeká a nemine. Po chvilce počítání a ověřování fakt, jsme dostali na stůl první nabídku. No dobře, dobře… hezká úroková sazba, vzhledem k aktuálnímu stavu na hypotečním trhu, ale pořád to mělo jisté rezervy. Jako bylo nám samozřejmě jasné, že k úrokové sazbě, kterou jsme dostali na pozemek, tedy 1,72% se ani nepřiblížíme, stále jsme si ale říkali že by to přecijen mohlo jít trochu stlačit.

Už jsem se vnitřně smiřoval s tím, že lepší to holt nebude… ale co se nestalo, paní říká “počkat počkat něco mě napadlo!”, tušil jsem že to bude velká paráda, ale tak velká jaká to nakonec byla, jsem opravdu nečekal. Hotové hypoteční vánoce!!! Takže pozor dámy a pánové, paní udělala nějakou černou magii, které absolutně nerozumím, ale výsledek byl jasný.

1,81% p.a. na 5let

Teda jak jsem to viděl, tak jsem skákal radostí, ale pozor, tím ta paráda nekončí. Další bomba zprávy padaly jedna za druhou jak když Horst Fuchs prodává vysavač. Nezaplatíme 1900Kč poplatek za návrh na vklad, banka za nás vyřídí 2x KN a zaplatí za nás i poplatek a hlavně nezaplatíme ani odhad budoucí hodnoty nemovitosti. Takže tentokrát nás hypotéka nebude stát ani korunu, tedy do doby než jí začneme čerpat, a ještě jsme dostali nad dnešní poměry luxusní úrokovou sazbu. No nekupte to žejo 😉

Teď nám akorát držte palce ať jde hladce odhad a schválení a pak můžeme stavět a přinášet vám pravidelné reporty ze stavby našeho rodinného hnízda.

Pokud by jste náhodou chtěli zkusit své štěstí a vidět magii na vlastní oči, tak si domluvte schůzku na pobočce ČSOB Na Poříčí 1046/24, 115 20 Praha 1.