Zdění příček pro věnec – 2NP

Po nedlouhé pauze po vyzdění nosných zdí ve druhém patře jsem se pustil do zdění příček, na které přijde v rámci 2NP věnec. Jinak ano, čtete správně, od teď jsem na to byl sám. Zdění příček ale bylo vcelku v pohodě, cihly jsou lehčí a objem práce celkově menší. Sice máme příček celkem asi 150m2 ale teď bylo potřeba vyzdít “jen” nějakých 32m2. Takže to vcelku šlo.

6.9.2018

První den jsem založil příčku mezi ložnicí a schodištěm a část příčky navazující z protějšku mezi šatnou a koupelnou. To šlo celkem dobře, protože to byla jediná příčka co opravdu šla od zdi ke zdi a tak jsem si navrtal vrut do spáry protějších zdí a natáhl si provázek, podle kterého jsem příčku zakládal. Problém nastal akorát u příčky mezi šatnou a koupelnou kde směrem ke schodišti vznikla boule při lití stropu a tak už jsem tu ke konci dával asi tak milimetrovou vrstvu zakládací malty. Docela hrůza ale snad kvuli tomu barák nespadne. Docela mě to znechutilo a tak jsem to zabalil.

9.9.2018

Už jsem potřeboval trochu pauzu od zdění a tak jsem se tento den věnoval vázání armokošů pro věnec ve druhém patře. Tentokrát mi armaturu dodávala jiná firma a protože nemají roxory v libovolných délkách tak museli nakombinovat délky s přesahy tak abych z toho poskládal co potřebuji, bohužel mi jednotlivé pozice nijak neoznačili tak jsem musel napřed vyčmuchovat jak to asi bylo myšlené a pak jsem se pustil do vázání. Na to jsem si už předtím, když jsem vázal armokoše pro věnce a překlady prvního patra, vyrobil háček do aku vrtačky a tak vázání s pytlovými úvazky už odsýpalo jako po másle. Za pár hodin jsem měl navázané armokoše pro celý hlavní věnec a pro část věnce atiky, pak mi bohužel došly drátky.

10.9.2018

Ráno jsem se hned vrhl na odstojkování stropu v obývákokuchyni a odbědnění překladů, a také monolitického průvlaku u schodiště. Dojel jsem vrátit stojky a zaplatit půjčovné. Po návratu jsem dozaložil zbylé příčky abych se mohl vrhnout další dny na jejich vyzdění.

11.9.2018

Všechny příčky jsem tento den vyzdil do 7 šáru, tedy jsem vyzdil 6 šárů každé příčky. Odsýpalo to až neuvěřitelně a říkal jsem si jakou budu mít další den pohodičku, když zbývají všude jen 4 šáry.

12.9.2018

Tak pohodičku jsem toho dne opravdu neměl, za prvé se mi moc nechtělo a dost jsem bloumal, nakonec jsem ale vyzdil vše co bylo potřeba a u příčky mezi ložnicí, šatnou a zbytkem podlaží jsem ve dveřích osadil i první překlad za pomoci souseda co přišel zrovna ve správnou chvíli na návštěvu. Makal jsem ten den až do osmi večer a sklízel už za tmy, na tohle si musím dát pro příště pozor ;).