Zatažení ostění do lepidla

Protože se nám kvapem blíží montáž oken, snažíme se do nejrychleji dokončit vše co bychom rádi měli hotové než nastane den jejich montáže. Jednou z podstatných příprav a asi jedinou “stavební připraveností”, kterou oknaři požadují je mít ostění vyrovnané vrstvou lepidla. Lepí se na to pak airstop páska, což prý dost dobře nejde na neupravené ostění.

Včera jsem se do toho tedy pustil, lepidlo jsem měl už nakoupené a tak mi nic nebránilo začít. Na práci s lepidlem jsem se docela těšil, zajímalo mě jak mi to půjde. Musím říct, že práce s lepidlem je docela fajn. Jediné co jsem musel vychytat byla hustota směsi a pak už jsem frčel jak blesk. Napřed jsem myslel že stihnu jen spodní patro, pak jsem myslel že stihnu jen část druhého patra, ke konci jsem si říkal že stihnu vše kromě kamikaze okna nad schodištěm a nakonec jsem se naplnil odvahou (nebo šílenstvím, to je otázka úhlu pohledu) a udělal jsem i okno nad schodištěm. Šlo to až nečekaně dobře. Dělal jsem tedy jen ostění, nenatahoval jsem žádné plochy kolem oken apod. stihl jsem ale zadělat i nějaké nedokonalosti a hnízdečka v překladech a také větší hnízda ve věnci (stropu). Celkově jsem za ten den byl s výkonem spokojený.

Před montáží oken musím ještě stihnout natavení hydroizolace na boky domu ale udělám zatím asi jen pruhy 1,5-2m od každého okna co sahá až na zem. No a musím nastříkat finální barvou ocelový podpěrný sloup u rohového okna. To by se po montáži oken už dělalo velice špatně.

Zároveň jak se blíží montáž oken bych chtěl vyhlásit možnost přijet se podívat jak taková předsazená montáž oken na pasivní dům vypadá v praxi. Domluvil jsem se s dodavatelem a bude vám k dispozici v domluvený den i možnost konzultace vašich záměrů po obchodní i technické stránce. Montáž proběhne zhruba v druhé polovině listopadu. Pokud máte někdo zájem napište mi buďto email nebo zde do komentářů, abych měl představu o předběžném zájmu o takovou akci.