VIDEO: Montáž vazníků

Je to tady dámy a pánové, nastal den konce kubismu, náš do té doby celohranatý skorodům dostal konečně střešní konstrukci z příhradových vazníků a tím byl uzavřen (téměř) výškový a hmotový nárůst. Do výšky už dům naroste jen o tašky, hmotově pak ještě o izolaci z polystyrenu, ale to až příští rok. Na montáž vazníků jsem se moc těšil a byla to zase velká akce, asi největší kterou naše stavba zatím zažila a to zejména co do počtu lidí na stavbě, pokud jsem dobře počítal tak nás tam bylo 9 + jeřábník a kamioňák (který ale brzy odjel). Prvním krokem bylo složit vazníky na zem abychom mohli se střechařema z firmy Čečrle Střecha, kteří celou střechu realizují, zabednit štítové vazníky ještě na zemi. Přišlo mi to tak nejschůdnější než pak realizovat bednění složitě až po umístění vazníků na dům.

Po zabednění vazníků jsem s panem Čečrlem domluvil jen pár detailů ohledně vedení stavebního deníku, umístění svodů na domě a jiné náležitosti jejich přítomnosti na stavbě. Složili si u nás už i materiál a v pondělí začínají naplno makat na střeše. Už se moc těším na výsledek. Na tuto firmu máme jen ty nejlepší reference tak věřím že budeme spokojení. Následně jsme se rozloučili a na stavbě jsem zůstal už jen s partou co realizovala montáž vazníků, byla to parta fajn chlapů co evidentně moc dobře věděli co dělají, dozvěděl jsem se spoustu zajímavých informací o tom co a jak a proč se při montáži vazníků dělá, dostal jsem veškeré informace o tom jaké se dělá zavětrování, kde a k čemu slouží. Od nástupu na stavbu bylo hotovo zhruba do 5h vč. kompletního zavětrování a zpevnění konstrukce. Po jejich odjezdu se konstrukce nehla ani o milimetr a já se hodně uklidnil že takhle to zajisté neuletí.

Pokud jde o vazníky, ty dodala firma NEMA – OD KOŘENŮ K BYDLENÍ jakožto subdodávku v rámci realizace střechy. Ačkoliv jsem laik, vazníky mi přijdou kvalitní, jeden jako druhý a i montážníci co dorazili potvrzují, že se jedná o firmu co ví co dělá.

Je mi jasné, že se těšíte hlavně na fotky a video, tak směle do toho.