Úklid, svody a plochá střecha

Termín prací na ploché střeše byl určen a tak mi nezbývalo nic jiného než uklidit šílený čurbes co se za celou dobu nastřádal na stropě nad obývákem. Zbylá prkna po vazníkářích jsem hodil nahoru do půdního prostoru kde se následně z nich udělá pochozí lávka. Konstrukci pro vrátek jsem hodil dovnitř, stejně tak odřezky prken a zbylé půlky a vyrovnávací bloky od Vapisu. Pokud někdo stavíte také z VPC 175mm, tak mám k dispozici paletu a půl plných nosných cihel, nějaké vyrovnávací bloky a hromadu půlek, odprodám za smluvní cenu.

Po přesunutí soudržných materiálů dovnitř domu jsem se pustil do nekonečného zametání, nakládání hromad bordelu do kýble a dalšího čištění. Následně jsem si všiml pár ostrých kamenů v betonu tak jsem ještě kladivem pohladil pár míst na stropě aby nehrozilo propíchnutí hydroizolace. Když už zbýval víceméně jen prach a trocha kamínků vytáhl jsem svůj nový turbostroj od Kärcheru model WD 6 P a pustil se do vysávání. Pokud také sháníte vysavač na stavbu, můžu tuhle mašinu doporučit, umí sát suchý bordel se sáčkem i bez, má nádobu na 30l, lze používat i pro mokré sání a má zajímavou funkci fukaru, je to prostě šikula na stavbu jako dělaný.

Chvíli po skončení uklízecí šichty dorazil pan Čečrle naimpregnovat strop pro pokládku hydroizolace naplánované na další den. Přivezl také moc pěkný dočasný odtok a taktéž vystrojení průchodu atikou z plechu, následně se skrz tento odtok prostrčí odpadní roura, která se napojí na střešní vpusť. Umístil a upevnil tedy dočasný odtok a napenetroval celý strop.

Druhý den brzy ráno začali chlapi natavovat hydroizolaci Glastek 40 AL Mineral na celou plochu stropu a také na boky atiky. Já zatím upevnil s vypětím všech sil jeden dočasný svod na žlab, snad nespadne. Druhý jsem už ale neviděl nadějně a tak jsem si zavolal na pomoc chlapy střechaře, jeden z nich vylezl na věnec atiky a protáhl provázek přes žlab a zavázal ho k chráničce, pak jsme ještě společně omotali přechodku izolačkou. Svody jsou tím vyřešené a na dům už cákat nebude. Stejně tak už nepoteče do zahydroizolované ploché střechy, dům už máme v suchu, vyzkoušeno včerejším deštěm, v obýváku ani kapka.