Realizace šikmé střechy

Bylo tomu přesně týden od montáže vazníků, kdy chlapi položili poslední tašku. Vyrazilo mi dech jak rychle a současně pečlivě jde v dnešní době realizovat šikmá střecha. Také se nyní můžeme pochlubit prvním finálním povrchem naší stavby, zatím není jiného finálního povrchu než právě tašek a máme z toho velkou radost. Dům konečně vypadá jako dům a současně máme ze 2/3 v domě sucho. Hned ze začátku bych chtěl opět poděkovat firmě Čečrle Střecha za skvěle a profesionálně odvedenou práci a můžu s klidem doporučit, pokud chcete střechu hodit za hlavu a nestresovat se tím zda to dobře dopadne, klidně se ozvěte panu Čečrlemu a odkažte se na mě, rád vám vyhotoví nabídku a zrealizuje jakoukoliv střechu si na něj vymyslíte.

Jak to tedy probíhalo. První den chlapi začali zabedňovat plochu pod střechou OSB deskami tl. 18mm, pokládat na ně fólii od Tondachu Mono Double Tape a laťovat. Za první den stihli celou jednu stranu a začátek druhé. Následující den kompletně zabednili, zafóliovali a zalaťovali obě strany a laťování upravili na rozměry tašek. Třetí den věnovali osazení TiZn žlabů s kotlíky na předem ve spádu připravené háky. Dále připravili okapničku, větrací mřížku a hřebínek a jak měli toto vše hotové, pustili se do skládání tašek a stihli udělat půlku jedné strany. Po skončení jsem si všiml že tašky nejsou skládané na vazbu jak jsme viděli na referenčních fotografiích Tondachu, ale jednoduše pod sebe. Upozornil jsem na to a prý je to takto také možné. Doma jsem to ještě ukázal ženě a té se to moc nelíbilo a tak jsem požádal chlapy aby to další den přeskládali. To máme čtvrtý den a ten tedy začal přeskládáním tašek na vazbu a dokončením celé jedné strany vč. větrací tašky pro kanalizaci. Před koncem dne ještě stihli položit všechny krajové tašky a dva horní pruhy tašek na straně druhé a následně celý hřeben. Současně si před odjezdem ještě nahoru vyvozili všechny zbývající tašky. Pátý den byla skoro celá druhá strana hotová už při mém příjezdu a chybělo akorát několik málo tašek. Ty během hodinky řidič přivezl a než jsem se nadál střecha byla kompletní. Díky evidentním velkým zkušenostem party pana Čečrleho vypadala celá akce jako naprostá pohodička a to i přesto že se jeden den museli potýkat i s nárazy větru kolem 80km/h. Celkově jim patří náš velký dík a obdiv.

Pozn.: Ačkoliv celý článek vypadá jako komerční sdělení a velká reklama, tak není, píši ho však stále nadšený z dobře odvedené práce.