Koupě sekačky a první sekání

Přišlo jaro a tak i nám se na pozemku dost zazelenalo. Navíc jsem tam byl několikrát s krátkým odstupem a když jsem viděl tempo, jakým TO roste, tak jsem naznal, že musíme koupit sekačku a to tak že hned. Vcelku rychle jsem měl jasno co chci. Musí mít pojezd (regulovatelný), záběr tak 51-53cm, motor Honda, více funkcí a musí se mi líbit. Po chvíli jsem měl jasno a volba padla na sekačku Mountfield SP 535 HW 4S, tak jsem to ještě dojel zkonzultovat do Mountfieldu v Holešovicích kde jí měli skladem a po chvilce jsem řekl “tak mi jí teda zabalte”. Krabice jako kráva ale do kufru se naštěstí vešla o pár milimetrů akorát.

Doma jsem jí druhý den podle instrukcí sestavil, nastavil, nalil olej a dojel pro benzín. První nastartování si žádalo pár zatažení za špagát dokud si motor nenasál životodárnou tekutinu a pak naskočil jako by se nechumelilo. Paráda! Zkusil jsem tedy cvičně nastavit pojezd na rychlost želva a zatáhl za páku pojezdu, fíha to byl fičák. Jsem si říkal hmmm, to bude teda docela zápřah. Ještě jsem cvičně otestoval rychlost zajíc a to se sekačka zvesela postavila na zadní kola. Uf… tak tuhle rychlost asi nikdy nevyužiju, řekl jsem si.

V pondělí jsem si vzal dovču a s tím že ve vesnici kde máme pozemek je večer akce pálení čarodejnic jsem rozhodl že pojedeme sekat a žena s malou půjdou na akci seznámit se s nějakými sousedy. No dopadlo to celé trochu jinak. Vyložil jsem sekačku, natočil jí na první pokus, zařadil rychlost želva a zatáhl za páku a nic. Aha, tak to ten pojezd nefungoval dlouho. Nenéé, on fungoval ale na ten náš tankodrom s půlmetrovým TO (tráva to fakt moc není), nestačil, ne na rychlost želva, ta je dobrá na takové to odpolední pohodové posekáníčko vašeho greenu. Zařadil jsem tedy rychlost skoro zajíc a sekačka se dala do pohybu. No to byla panečku paráda, žádná práce, sekání jednou rukou, fakt jsem si to užíval. No a pak jsem dostal naprosto geniální nápad, říkám ženě zda by si to chtěla zkusit a ta že ano. Ukázal jsem, našteloval, zatáhla za špagát a sekačka bez protestů natočila. No a tím skoro skončila má kariéra sekače trávy, od té doby mi žena sekačku odmítala vrátit zpátky a že to poseká. Skončil jsem tedy s dítětem na krku, doslova a vyrazili jsme na akci nahoře ve vsi. Když jsem se vrátil zpátky už byl značný kus pozemku posekán a jen tak mimochodem jsem slyšel jak sekačka vynechává, no bylo mi jasné že jsem přišel v tu správnou chvíli. Bylo načase doplnit benzín aby se dalo pokračovat. Využil jsem situace a sekačky se zmocnil. Pak už jsem zase dělal fóry já a sekačku už ženě nepůjčil. No za to na mě zbyl nejhorší a nejzarostlejší kus pozemku.

Pro pobavení se podívejte na přiložené fotografie a videa.