Geodetické zaměření polohy domu

V pondělí 21.5.2018 jsme měli domluvené zaměření od geodetů, dorazili přesně v dohodnutý čas a hned se pustili do vyměřování, probrali jsme jen drobné detaily o umístění domu a hned se frčelo. Geodeti vyměřovali a stavař zatloukal kolíky. Co mě překvapilo byl technologický arzenál co si geodeti přivezli a přesnost s jakou zaměřovali. Nebudete tomu věřit, tedy pokud už také nemáte něco za sebou, ale oni to zaměřují na milimetry! Ano milimetry! Koukal jsem na to jak kdybych spadl z mraku. Nu což, jedině dobře. Hotovo bylo zhruba o 45minut a 3500Kč později ;). Pokud stavíte také v okolí Litoměřic tak mohu pána a paní z GEOSu jedině doporučit.

Odpoledne po zaměření aby náhodou někoho nenapadlo hnout kolíkem přijeli stavaři a udělali si podle kolíků lavičky a také se už podařilo sehnat a složit ztracené bednění. Výkop pasů a jejich dokončení je plánováno na příští týden.

Dnes mi také dorazil rýč a zemní vrták od Fiskars tak o víkendu bude o zábavu postaráno. Brzy se tedy můžete těšit na seriál článků o vytyčení a výstavbě pletivového plotu svépomocí.